Drogba redt Ivoorkust

Didier Drogba heeft nog maar eens zijn waarde bewezen voor het nationale elftal van Ivoorkust. De Oranje Olifanten wonnen gisteren nipt met 2-1 tegen Benin. De wedstrijd werd in Ghana gespeeld omwille van de onlusten in Ivoorkust.

Door de zege is Ivoorkust in groep H goed op weg om zich te plaatsen voor de eindronde van de Africa Cup in 2012. Benin kwam wel nog verrassend op een 0-1 voorsprong. Op slag van rust scoorde Drogba de gelijkmaker en een kwartier voor tijd lukte de aanvaller van Chelsea ook nog de winnende treffer. Twee minuten later pakte Demel rood zodat Ivoorkust met tien de match uitspeelde.

In groep A strijden de Kaapverdische Eilanden en Mali voor kwalificatie. Kaapverdië won met 4-2 van Liberia. Mali klopte Zimbabwe met 1-0.

Peter Utaka,ex-Antwerp en Westerlo-speler, hielp Nigeria in groep B ruim voorbij Ethiopië. Het werd 4-0 met twee goals van Utaka en twee van Uche. In groep E won Senegal de topper tegen Kameroen met 1-0. Demba Ba scoorde de enige goal in de 90ste minuut. DR Congo won in dezelfde groep met 3-0 van Mauritius dankzij een doelpunt van Zola Matumona van tweedeklasser Bergen.

In groep G gaat het slecht met Egypte. De Farao's verloren met 1-0 in Zuid-Afrika en tellen amper één punt uit drie duels. De Bafana Bafana leiden de groep met zeven op negen. In groep I staan Ghana en Soedan zij-aan-zij aan de leiding. Ghana won met 0-3 bij Congo-Brazzaville terwijl Soedan Swaziland met 3-0 huiswaarts stuurde.

De winnaars van elke groep zijn rechtstreeks geplaatst voor de eindronde plus de twee beste nummers twee. In groep K stoot de top twee rechtstreeks door. Daar is Botswana al zeker van kwalificatie en strijden Tunesië en Malawi voor het tweede ticket. In een ander artikel kon u al lezen dat Algerije in groep D met 1-0 won van Marokko.