Lyon laat dure punten liggen

Michiel Derwael
| 3 reacties

Olympique Lyon heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om het Franse kampioenschap. Op bezoek bij laagvlieger Nice gaf de topclub in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen. De achterstand op koploper Lille bedraagt nu al acht punten.

De wedstrijd begon goed voor Lyon. De Zweedse middenvelder Kim Källstrom opende in de 23ste minuut de score. Op slag van rust verdubbelde Lisandro López de voorsprong. Het zag er tot de 89ste minuut goed uit voor de topclub, maar een rode kaart voor Pape Diakhaté deed de wedstrijd echter kantelen. Eric Mouloungui benutte de daaropvolgende penalty .

Nice leek zich neer te leggen met een verlies, maar diep in blessuretijd maakte Renato Civelli de verrassende gelijkmaker. Met nog negen duels te gaan staat Lyon acht punten achter op koploper Lille.