Crasson: "Het is tijd voor een nieuwe wind bij Anderlecht"

Crasson: "Het is tijd voor een nieuwe wind bij Anderlecht"
Foto: © SC

De mindere resultaten van Anderlecht doen het hart van verscheidene ex-spelers bloeden. Ook Bertrand Crasson merkt dat er iets fundamenteel fout zit bij de Brusselaars.

"Met deze spelers moet je beter kunnen", zei de Belgacom-analyst aan VRT. "De 4-3-3 die Anderlecht momenteel speelt is niet het systeem voor hen. Een opstelling met twee verdedigende middenvelders en slechts één spits? Dat is Anderlecht niet meer. Zeker thuis moet je met twee spitsen aantreden."

"Legear denkt meer aan vertrekken en presteert niet meer. Jongens als Mazuch en Marecek renderen niet en misschien is het ook tijd om Lukaku en Biglia te laten vertrekken. Iemand als Veselinovic werd tijdens de winter met veel bombardie binnengehaald, maar die rendeert niet onmiddellijk. Dirar zou bijvoorbeeld wel een directe aanwinst geweest zijn."

Ook is een trainerswissel volgens Crasson aangewezen. "Er moet een nieuwe wind komen. Als trainer van Anderlecht moet je elk jaar of twee op de drie kampioen spelen en zo ver mogelijk raken in de Europa League. Dat is nu niet het geval. Jacobs is een werker en moet blijven, maar dan wel als technisch directeur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties