Vercauteren: "Standard heeft weer vertrouwen"

Vercauteren: "Standard heeft weer vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk kan zondag Standard helemaal uittellen voor de titelrace. Bij winst zetten ze de Rouches op tien punten. "Maar bij verlies zijn het er maar vier meer", blijft trainer Franky Vercauteren nuchter.

In de competitie klopte Genk de Luikenaars nochtans twee keer. "Dit is niet meer hetzelfde Standard", zegt Vercauteren in HLN. "Kijk naar die namen. Witsel, Carcela, Tchite, Bolat die terug is, Defour die weer voor leiderschap zorgt. Standard is tijdelijk over het hoofd gezien, maar nu staat het weer waar het hoort."

Genk kon wel de hele week rusten terwijl Standard een slijtageslag streed tegen Gent voor de beker. "Er zijn twee kanten aan die medaille. Standard is fysiek wel diep moeten gaan en kon zich pas vanaf donderdag weer focussen op de play-offs, maar tegelijk deden de spelers daar weer vertrouwen op. Ze zien nu twee kansen om een prijs te pakken in plaats van één kans. Ze zaten in een dalletje, maar nu beantwoorden ze weer aan hun kwaliteiten. We zijn ons daarvan bewust. Een verwittigd mens is er twee waard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties