Interview Vanoppen: "Al vier spelers onder contract gelegd"

Steurbaut Kersten
| 84 reacties
Vanoppen: "Al vier spelers onder contract gelegd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het gelijkspel tegen Westerlo blijft Germinal Beerschot in de running voor een Europees ticket. Het Antwerpse bestuur is echter al volop bezig met volgend seizoen. "En dat in tegenstelling tot de vorige jaren", zegt Patrick Vanoppen in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Ieder weekend doen we een vijftiental scoutingsopdrachten. En we hebben reeds vier spelers onder contract gelegd (Voetbalkrant.com bracht vrijdag deze primeur al: Germinal Beerschot heeft Nigeriaans international beet). Dat toont aan dat we met volgend seizoen bezig zijn.” Vanoppen zat ook al samen met Hernan Losada.

Leider Gary
Maar wellicht komt de grootste transfer voor volgend seizoen uit de huidige kern. Vanoppen wil er alles aan doen om Gary Kagelmacher langer op het Kiel te houden. “Zijn  contractverlenging staat de komende weken op de agenda”, onderstreept de Leuvense projectontwikkelaar.

“Gary moet de leider van onze ploeg worden. De onderhandelingen verlopen nog moeizaam, maar dat komt omdat er meerdere partijen betrokken zijn. We hopen op een goede afloop in dit dossier.”

In doel belooft het volgend seizoen een spannende strijd te worden. Zo kreeg Tome Pacovski een contractverlenging van één jaar. “We wilden hem belonen voor de zware revalidatie na zijn dubbele openbeenbreuk. Op die manier kan ook Kaminski verder ontwikkelen door hem meer concurrentie te geven. De basisplaats van Pacovski tegen Westerlo was een teken van dank voor zijn overgave en zijn voorbeeldmentaliteit.”

Beerschot
Vanoppen heeft nog een ander belangrijk agendapunt: de naamsverandering het in ere herstellen van stamnummer 13. “De aanvraag voor de naamswijziging is nog niet verstuurd, maar daar maken we de komende weken werk van.”

De sterke man op het Kiel nam al wel contact op met de Belgische voetbalbond. “We zullen wellicht moeten onderhandelen om de oude schulden te betalen. Afhankelijk van de hoogte van die schulden, willen we Den 13 terug. Deze supporters en club verdienen de glorie van weleer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties