31 matchen in 31 dagen: Groundhopping

31 matchen in 31 dagen: Groundhopping
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen.

Groundhopping is leuk. Je ziet verschillende stadions, meerdere wedstrijden en komt nog eens ergens. Een mooie hobby. Zo heb je Nederlander Tom Bodde (auteur van onder meer groundhoppingboek De Voetbalhel), die in de reiswereld werkt. En iedere keer als hij toch op reis moet, plant hij een wedstrijd in de omgeving in.

Dit weekend is hij vrij, maar gaat toch naar Freiburg en Basel. Een lekker weekendje weg in het Schwarzwald. Met als bonus twee mooie wedstrijden. En het mooie is, hij geniet nog steeds van de sfeer, het Duitse voetbal, het gezang en de doelpunten. Ondanks de honderden wedstrijden die hij al gezien heeft, blijft het elke keer een belevenis.

Bij Differdange (Luxemburg) een dag later zit een groepje Duitsers. Zij hebben drie uur gereden om bij de bekerwedstrijd te zijn tussen Differdange en Hamm Benfica (een club van Portugese gastarbeiders, die ook echt in Benfica-shirts spelen). Een wedstrijd waarin weinig gebeurd en nauwelijks boeit. Toch vinden ze het een logische beslissing dat ze er vandaag bij zijn: “In Duitsland werd er niet gevoetbald vanwege paasvrijdag en in Nederland was een wedstrijd uitverkocht. We hadden toch niets anders te doen, dus zijn we hierheen gegaan.”

Mario gaat zelfs nog een stapje verder. Hij ziet per jaar zo’n 150 wedstrijden. Dat betekent bijna drie per week! Het niveau varieert. Het liefst gaat hij naar stadions waar hij nog niet is geweest. In Luxemburg, een land waar hij vlakbij woont, heeft hij 80 van de 101 stadions bezocht. Hij zal waarschijnlijk de enige persoon op deze aarde zijn die ze allemaal gezien heeft, straks.

De Duitsers hebben nu een dag rust, op zondag zijn ze bij Fortuna Düsseldorf. Dat stadion staat er maar voor drie wedstrijden, dus een must visit voor echte groundhoppers.

Dat ben ik niet. Ik ga weer verder met mijn schema. Naar Willem II, Auxerre en Fortuna Köln leidt dat me de komende drie dagen. En ook ik ben de nieuwe stadions en de wedstrijden nog niet zat. Ik verheug me op deze (laatste) week.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties