Brys: "Moet mijn spelers een pluim geven"

Brys: "Moet mijn spelers een pluim geven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Brys moest zaterdag een zware nederlaag slikken op het veld van Cercle Brugge. De coach wou echter geen verwijten richting zijn team sturen.

"We zijn naar hier afgezakt om punten te nemen, dat is niet gelukt", aldus Brys op de website van de club. "De wedstrijd verliep vrij gelijkopgaand. We lieten veel ruimte open zonder druk te leggen gij de tegenstander. Het eerste doelpunt is het belangrijkste. Dat viel nu langs de kant van Cercle Brugge maar kon evengoed anders afgelopen zijn. We kregen twee goede kansen via Diabang en Ibou, het is jammer dat we dan niet kunnen gelijkmaken. Nu loopt het vooral mentaal fout."

"We hebben net naast die Play Off I gegrepen, dat was een stevige dreun die nu nog nazindert. Normaal moet je dan terug opladen en vertalen in puntenwinst. Dat gebeurt niet en is elke tegenslag er een die je dubbel zo hard incasseert. Toch moet ik een pluim aan mijn team geven vandaag. Ze zijn blijven voetballen, tegen beter weten in hebben ze toch geprobeerd om kansen bij elkaar te voetballen. Als dat doelpunt dan uiteindelijk toch valt dan merk je dat er weer wat meer spanning komt."

KV Mechelen staat nu tweede in zijn groep. "Nu goed, het blijft bij dat ene doelpunt en kan je naar huis zonder punten. Het vervelende is dat we het nu niet meer in eigen handen hebben. We hebben gemerkt in POI dat zoiets negatief kan uitdraaien. Het is nu aan ons om de twee resterende wedstrijden tegen Sint-Truiden en Lierse te winnen en dan te zien waar we stranden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties