Nong: "Ze hebben mij te vroeg afgeschreven"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Nong: "Ze hebben mij te vroeg afgeschreven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aloys Nong haalt zijn gram in de play-offs. De Standard-aanvaller maakte tegen Club Brugge al zijn vierde doelpunt. “De mensen hebben mij te vroeg afgeschreven”, zegt de Kameroener.

Na het gelijkspel tegen Club Brugge reageerde Nong bijzonder opgelucht. “Ik had eerder al een aantal kansen gemist”, beseft de spits. “En op dit niveau blijven de kansen niet uit de lucht vallen. Ik had niet onmiddellijk gezien of de bal achter de lijn was, maar toen keek ik naar de lijnrechter en hij zwaaide met zijn vlag in de lucht.”

Derde = Superprestatie
Voor Nong was het al de vierde treffer voor Standard in de play-offs. Daarmee is hij goed voor 33 procent van de doelpuntenproductie. “Dat doet mij heel veel plezier”, aldus Nong. “Veel mensen hadden mij al afgeschreven. Ik was niet goed genoeg voor Standard. Wel, ik heb op het veld gereageerd. Die mensen hebben veel te vroeg een oordeel over mij geveld.”

Het is opvallend. Ondanks de 13 op 15 na de heenronde in Play-Off 1 blijft iedereen bij de Rouches met de voetjes op de grond. Ook doelpuntenmachine Nong. “De balans is duidelijk positief, maar we hebben nooit over de eerste plaats gepraat.”

“We gaan voor de derde plaats. Als we daar eindigen hebben we een superprestatie neergezet. Alles wat beter is, is mooi meegenomen. Club Brugge staat nu al op vijf punten en AA Gent op zes. Het ziet er dus goed uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties