Simaeys: "Natuurlijk geloof ik nog in de titel"

Steurbaut Kersten
| 40 reacties
Simaeys: "Natuurlijk geloof ik nog in de titel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opgeven. Het is een woord dat niet in de woordenboek van Jeroen Simaeys staat. Ondanks een achterstand van acht punten op leider Racing Genk blijft de verdediger in de titel geloven. Misschien een beetje te optimistisch?

Vijfentwintig minuten na de pauze kreeg Club Brugge loon naar werken. Blauw-zwart bonkte al een tijdje tevergeefs op de Luikse poort , tot de bal na een warrige fase plots voor de voeten van Simaeys viel. “Via een carambole en de voet van Joseph (Akpala, nvdr.). Ik heb geen seconde getwijfeld, maar als je op een meter van doel staat moet je ook niet te veel nadenken. Al is  het jammer dat ik geen matchwinnaar ben geworden.”

"Snelle tegengoal? Gewoon toeval"
Een minuut later zette Aloys Nong de bordjes al terug gelijk. Een gebrek aan concentratie? “Gewoon toeval”, weerlegt Simaeys. “Het was gewoon een voorzet. Hoeveel voorzetten hebben ze tijdens de wedstrijd gegeven? Vijfentwintig misschien. Dat is gewoon voetbal. Het is onvoorspelbaar. Soms krijg je snel een tegendoelpunt tegen. Ik had niet de indruk dat er een gebrek aan concentratie was.”

Heeft Club Brugge met het gelijkspel tegen Standard zijn laatste kans op de titel verspeeld? Simaeys veegt de voorgeschotelde stelling meteen van tafel. “Natuurlijk geloof ik er nog in”, is de doelpuntenmaker van blauw-zwart resoluut.

“Er staan nog vijf wedstrijden op het programma en er zijn nog vijftien punten te verdienen. Drie keer op verplaatsing? En waarom zouden we daar niet kunnen winnen. Thuis hebben we met 3-0 van Anderlecht gewonnen. Dan kunnen we in Brussel ook wel iets rapen.”

Geen schaamte
Simaeys vindt ook niet dat Club Brugge het vandaag heeft laten liggen. “Voor de winterstop hebben we te veel punten verspeeld. Daarna zijn we heel goed beginnen voetballen. Ook vandaag hebben we een goede wedstrijd gespeeld en mooie dingen laten zien. We moeten ons zeker niet schamen en gewoon voortgaan op dit elan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties