Arsenal klopt Manchester United

Arsenal klopt Manchester United
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal heeft zondag in eigen huis een belangrijke zege geboekt tegen Manchester United. Het team van Arsène Wenger was met 1-0 te sterk voor de koploper in de Premier League. Door deze uitslag ligt de titelstrijd weer volledig open.

Arsenal begon sterk aan de partij en greep Manchester United met de keel. The Gunners kwamen met snel voetbal op de proppen, maar de laatste pass kwam er niet altijd uit. The Red Devils konden niets inbrengen en Arsenal voerde de druk op.

Na tien minuten in de tweede helft viel de verdiende openingstreffer. Van Persie bediende de opkomende Ramsey, die de bal mooi in de linkerhoek plaatste. United antwoordde meteen met een kopbal van Vidic, maar er zat niet genoeg kracht achter. In een heus slotoffensief kregen Rooney en Nani nog een goede mogelijkheid, maar doelman Szczesny hield zijn team recht.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg bedraagt de kloof tussen Manchester United en Chelsea nog maar drie punten. Op 8 mei kan de beslissing vallen, want beide ploegen staan dan tegenover elkaar. Arsenal staat derde met een achterstand van zes punten.

Overige uitslagen

Birmingham – Wolverhampton 1-1

Liverpool – Newcastle 3-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties