Biglia wil operatie uitstellen voor Copa America

Steurbaut Kersten
| 41 reacties
Biglia wil operatie uitstellen voor Copa America
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lucas Biglia moet onder het mes, maar de Argentijn wil een operatie uitstellen om te kunnen deelnemen aan de Copa America. De Anderlecht-arts plaats vraagtekens bij de droom van Biglia.

Op de eerste speeldag ontwrichtte Biglia zijn linkersschouder op het veld van Eupen. De Argentijn moest toen drie weken aan de kant, zonder operatie. “Biglia weet nu honderd procent zeker dat hij geopereerd moet worden”, onderstreept Anderlecht-dokter Huylebroek in Het Nieuwsblad.

“De beste optie is om de ingreep meteen uit te voeren. Of hij de Copa America kan spelen, is nog niet zeker. We moeten de blessure nog onderzoeken, maar ik heb al gezien dat de schouder erg los zit. Als hij speelt kan de blessure verergeren en de operatie gecompliceerder maken.”

Biglia, die niet kwaad is op Vadis Odjidja, wil echter risico’s nemen. “De Copa America is dat waard. Anderlecht is akkoord, maar dan willen ze wel dat ik hier mijn contract dat in 2012 afloopt verleng. Als ik mij eind juli laat opereren, dan ben ik wel twee maanden out en mis ik het begin van het nieuwe seizoen.”

De Copa America wordt van 1 tot 24 juli afgewerkt in Argentinië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties