Marc Wilmots heeft vertrouwen in de Rode Duivels

Bart De Wilde
| 52 reacties
Marc Wilmots heeft vertrouwen in de Rode Duivels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over exact een maand kunnen de Rode Duivels een grote stap zetten richting het EK in 2012. Assistent-trainer Marc Wilmots gelooft erin.

Voor de niet-internationals is het seizoen bijna gedaan. De internationals spelen op 3 juni nog een belangrijke wedstrijd tegen Turkije. "Een wedstrijd spelen in Azerbeidzjan of San Marino terwijl hun ploegmaats op vakantie zijn,  zou voor onze jongens niet zo gemakkelijk zijn", verklaart Marc Wilmots tegen Sudpresse. "Maar tegen Turkije voor 50.000 mensen is iets anders. Uiteindelijk is ons speelschema nog niet zo slecht."

"Sinds de nederlaag in Turkije (3-2) heeft België veel vooruitgang geboekt. "We weten dat we minstens vier à vijf kansen per wedstrijd afdwingen. Het komt erop aan om goed te verdedigen", blikt Wilmots vooruit.

Na de vorige wedstrijden was er in de pers veel te doen over Eden Hazard: "Ik denk dat hij het begrepen heeft. In Frankrijk verdedigde hij de laatste weken goed mee. Dat moet ook als hij het hoogste niveau wil bereiken."

Er is een kans dat Marouane Fellaini op tijd fit geraakt voor de interland, maar Wilmots wacht nog af: "Marouane werkt samen met Lieven Maesschalk en begint stilaan met loopoefeningen. Hij zal zeker fit zijn voor volgend seizoen, maar we weten nog niet of hij de interland haalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties