Geeraerts: "Pivaljevic had geniale flitsen"

Dirk Pieters
| 27 reacties
Geeraerts: "Pivaljevic had geniale flitsen"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Zaterdagavond neemt Antwerp afscheid van Darko Pivaljevic. De aanvaller speelde drie periodes op de Bosuil en was bij de fans misschien wel één van de meest populaire spelers van de afgelopen vijftien jaar.

De volgende dagen gaat Voetbalkrant.com op zoek naar mensen die in die periodes veelvuldig moesten samenwerken of spelen met King Darko. Vandaag is het Manager Carl Geeraerts die komt vertellen over zijn samenwerking met de aanvaller.

“Één ding is duidelijk. Pivaljevic heeft Antwerp heel wat mooie momenten geschonken. Over al die jaren is hij een vriend geworden. We respecteren elkaar zeer hard en hebben samen enorm mooie tijden gehad”, aldus Geeraerts.

De commercieel Manager van Antwerp kan boeken schrijven over de wispelturigheid en de genialiteit van de speler van Antwerp. Hier enkele momenten die Geeraerts nooit zal vergeten over ‘King Darko’.

“Toen Darko hier het eerste seizoen kwam spelen zag iedereen meteen dat hij een schitterend voetballer was. Iedereen, maar dan echt iedereen, verschoot van de kuiten van King Darko. Het was meteen duidelijk dat hij flitsen had die niemand in de ploeg kon tonen op het veld. Ook het jaar dat we kampioen speelden was één groot feest. Ik denk dat nog weinig mensen wisten wat zich toen heeft afgespeeld die nachten. Het was één van de mooiste tijden van de club. Pivaljevic had een enorm groot aandeel in het kampioenschap.”

Toch zijn er ook grappige en bizarre momenten bijgebleven. “Toen Darko hier voor de tweede keer was en de competitie ging van start kreeg ik telefoon van Ratko Svilar. Onze spits had zijn pols gebroken met het basketten. Hij durfde dit niet vertellen. We zijn meteen naar het ziekenhuis gegaan en zijn alles gaan regelen voor hem. Dat was wel even schrikken.”

“Ook in zijn derde en laatste periode was hij nog steeds heel belangrijk. Het was hij die er steeds weer voor zorgde dat we de eindronde speelden. Zo was hij in de wedstrijden tegen Doornik van goudwaarde. Jammer genoeg kwam hij afgelopen seizoen weinig aan spelen toe bij Colin Andrews. Op Luik kreeg hij eindelijk zijn kans en wie anders dan Darko maakte toen zijn doelpunt. Hij is altijd een speler geweest van flitsen. Als hij zijn dag had, kon je het als verdediger wel schudden. Ik denk dat er weinig doelmannen zijn waar hij niet tegen scoorde in zijn carrière in Belgie.”

Het leukste moment was dat ik met voorzitter Eddy Wauters de tweede maal Darko zijn gaan terughalen. Er was absoluut niemand op de hoogte van deze transfer. Bij de persconferentie in Kasteel Middelheim had de voorzitter nog een verrassing voor de pers en de aanwezigen. Ik ben toen met Paul Bistiaux en Darko in het kasteel aangekomen voor heel de pers van Antwerpen. Het was duidelijk te zien dat iedereen stomverbaasd was. Dat was toch even genieten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties