Dahmane dreigt Eupen te verwoesten

Dahmane dreigt Eupen te verwoesten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mohamed Dahmane zwaait met geluidsopnames waarop te horen zou zijn dat de club hem niet betaalde en dat Eupen daarvoor de meest bizarre redenen zou gegeven hebben. De Fransman wil zijn naam zuiveren door de tapes aan de voetbalbond door te spelen.

Dahmane werd door Eupen via een achterpoortje opzij gezet. Een geschil met Kevin Vandenbergh zou aan de basis gelegen hebben van zijn verwijdering uit de kern, maar de spits zegt nu bewijzen te hebben dat het er helemaal anders aan toe ging. Hij verwijt Eupen een onprofessionele werking en dreigt er nu mee om de club de dieperik in te helpen.

"Op 14 januari tekende ik een contract voor zes maanden bij Eupen", doet Dahmane zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "Op de eerste training waren er al spelers die me vroegen wat ik kwam doen bij een team dat contracten niet respecteerde. Ik sloeg er geen acht op, vooral omdat ik in trainer Albert Cartier een garantie zag voor het geval er iets zou mislopen. Na twee maanden, waarin ik al verschillende wedstrijden had gespeeld, had ik nog steeds geen cent gezien."

"Ik vroeg nog maar eens aan Manfred Theissen hoe het zat. Hij zei dat voorzitter Imborgia naar de match tegen Lierse kwam. Jammer genoeg draaide alles uit op een nachtmerrie. Bij het maken van de afgekeurde 0-2 krijg ik een tweede gele kaart hoewel beelden aantonen dat het geen buitenspel was. Toen ik de bank passeerde, begon Imborgia - onder het oog van een machteloze trainer die de beelden nog niet gezien had - mijn familie te beledigen."

"Na de match deed hij in de kleedkamer, zonder me aan te kijken, hetzelfde. Ik ben professioneel gebleven en uit respect voor Cartier en de ploeg heb ik het hoofd gebogen gezwegen. De volgende dag trainde ik normaal mee en volgde er weer een slag. Imborgia zei me in de catacomben van het stadion dat hij me niet zou betalen. Ik stapte naar Cartier, die op zijn beurt Theissen riep. Die beweerde dat Imborgia wat nerveus liep maar dat we wel een oplossing zouden vinden."

Incident Vandenbergh
"De dinsdag nadien heb ik op training spijtig genoeg Kevin Vandenbergh geraakt. Ik excuseerde me en heb de training afgewerkt zonder enige bemerking van iemand. De volgende ochtend belde de coach me om te zeggen dat ik beter thuis bleef aangezien ik toch geschorst was tegen Anderlecht. Na die wedstrijd dacht ik weer aan te sluiten bij de groep maar ik wist niet dat Manfred Theissen, die nadien beweerde dat hij het nummer van mijn bankrekening niet had, me een deal zou voorstellen. Hij vroeg me om aan de pers te zeggen dat ik geblesseerd was en nog niet kon aansluiten. Waarom? Omdat ik anders een premie voor het behoud zou krijgen en die wilden ze me niet meer geven."

"Ik besefte toen dat er iets aan de gang was, maar wat Manfred Theissen niet wist: ik heb het hele gesprek heb opgenomen. Op die opname staan aanwijzingen over waarom ik dat moment niet betaald werd. Toen besloot ik om met duidelijke bewijzen naar buiten te brengen wat zich allemaal afspeelde bij Eupen, vooral omdat niemand van de club de waarheid wou zeggen. Ik weet dat de bewijzen die ik heb de club kunnen verwoesten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties