Interview Kagelmacher: "Ik wil de sleutelfiguur van Germinal Beerschot worden"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Kagelmacher: "Ik wil de sleutelfiguur van Germinal Beerschot worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Kagelmacher tekende vrijdag een contract voor vier seizoenen bij Germinal Beerschot. De Uruguayaan wil op het Kiel uitgroeien tot de sleutelfiguur van de ploeg.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar vrijdag kon Kagelmacher uiteindelijk zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis zetten. Een ingewikkelde constructie met investeerders die de transferrechten van de verdediger bij het Uruguayaanse Danubio beheerden, bemoeilijkten de onderhandelingen.

“Een tweetal weken geleden wist ik dat de kans heel groot was dat ik bij Germinal Beerschot zou blijven”, zegt Kagelmacher aan Voetbalkrant.com. “Voor mij was dit gewoon de beste optie. Ik geloof in het nieuwe project en voel het volledige vertrouwen van de coach.”

Was er na een goed seizoen geen interesse van andere clubs?

“Geen idee. Mijn manager houdt alle transferzaken bij. Als er iets concreets is, brengt hij me op de hoogte, maar ik heb niets gehoord.”

De club heeft er dramatische jaargang op zitten. Waar liggen de ambities voor volgend jaar?

“We moeten stap voor stap terug naar boven klimmen. Play-Off I halen zal moeilijk zijn. Misschien is dat voor een jaartje later. Volgend jaar moeten we toch mikken op de achtste of de negende plaats. Ik geloof in het project op lange termijn. Je ziet dat er veel binnen de club verandert. En hopelijk is volgend jaar alles beter.”

Ben je klaar om volgend jaar de kapiteinsband van de Antwerpse club te dragen?

“Dat is niet mijn beslissing. Als de trainer een andere speler kiest, is dat voor mij ook goed. Maar ik ben wel klaar om die rol op mij te nemen. Ik wil een sleutelfiguur van deze ploeg worden. Ook de rol van verbindingspersoon tussen de supporters en de spelers, dat is iets wat ik wel zie zitten.”

Nu je een contract voor vier seizoenen hebt getekend, ga je dan ook Nederlands leren?

“Ik ga volgend jaar zeker een cursus Nederlands volgen. Als ik hier blijf, moet ik ook Nederlands spreken. Ik versta het al redelijk goed, maar zelf kan ik slechts een paar woordjes gebruiken.”

Je presenteert hier vandaag ook je vriendin Kristine, een Spaanse schone met IJslandse roots. Heeft zij een beslissende rol gespeeld in je keuze?

“Ze is hier sinds mijn komst naar Germinal Beerschot en vindt het heel leuk in Antwerpen. Dat is heel belangrijk voor mij. Ze studeert hier kunst en reist af en toe ook naar Spanje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties