Vanoppen: "Geen losers in het nieuwe management"

Steurbaut Kersten
| 54 reacties
Vanoppen: "Geen losers in het nieuwe management"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen de spelerskern van Germinal Beerschot wordt stevig doorheen geschud. Ook in bestuurskringen is er een stoelendans. “En binnen een paar maand is de financiële put gedicht”, vezekert Vanoppen.

Germinal Beerschot heeft de voorbije maanden een transformatie ondergaan. Met sterke man Patrick Vanoppen krijgt de Antwerpse club volgend seizoen niet alleen een nieuwe naam – Beerschot AC, maar ook een nagelnieuw management. “Het was tijd voor grote kuis”, stelt Vanoppen. “Dit zijn allemaal hard werkende mensen. Zeker geen losers.”

Meer scoutingsopdrachten
Chris Van Puyvelde
is al een tijdje actief als sportief manager en Stan Van den Buijs wordt gepromoveerd van assistent-coach tot hoofd van de scouting. Doel is om het aantal scoutingsopdrachten te verhogen tot een vijftiental per week.

De commerciële directeur is een nieuw gezicht op het Kiel. Tony Vermeulen heeft zijn strepen verdiend bij de Corelio-groep en wil nu Germinal Beerschot naar een hoger niveau stuwen. “De ambitie is om de lat zo hoog mogelijk te leggen. Met de steun van de Antwerpse bedrijfswereld”, onderstreept Vermeuen. “En ook het comfort in het stadion moet omhoog. Voetbal moet terug een feest worden.”

Jacques Vandeveren komt uit de bankwereld en wordt algemeen secretaris én gerechtigd correspondent. Steven Van Beethoven vervangt Paul Heylen als operationeel manager en Steven Smet is het nieuwe gezicht aan het hoofd van de jeugdopleiding. De functie van financieel directeur wordt later ingevuld.

Raad van Bestuur? Me, myself and I
Een nieuwe raad van bestuur werd nog niet aangesteld. “Dat blijft voorlopig Me, myself and I,  ik en nog twee vennootschappen van mij. Ik wil voorlopig de rangen gesloten houden en dan heeft het geen nut om een structuur op te bouwen met mensen die niet voor de club doen.”

Financieel staat Germinal Beerschot er trouwens beter voor dan de berichtgeving van de voorbije weken doet uitschijnen, verzekert Vanoppen. “Het tekort bedroeg 2,5 miljoen en geen 4 miljoen zoals in de kranten is verschenen”, zegt de Leuvense projectontwikkelaar. “1,7 miljoen euro daarvan is al weggewerkt. Binnen een paar maand is de put volledig gedicht en ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar kunnen afsluiten met een positief resultaat.”

Nieuw logo
Vanoppen kwam ook nog terug op de naamsverandering. “In de tribune word nu ook al Beerschot gescandeerd. Ik denk dat we qua marketing een juiste zet hebben gedaan. We willen één groep vormen, maar de supporters van Germinal Ekeren blijven welkom en Germinal blijft een deel van onze geschiedenis.” Volgend seizoen start Beerschot AC met een nieuw logo en een nieuwe uitrusting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties