Radzinski: "Wij brengen nu fantastisch voetbal, totaalvoetbal"

Steurbaut Kersten
| 22 reacties
Radzinski: "Wij brengen nu fantastisch voetbal, totaalvoetbal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tomasz Radzinski heeft het seizoen afgesloten met een sterke prestatie tegen KV Mechelen. De 36-jarige aanvaller pleitte na de wedstrijd nogmaals voor het verlengd verblijf van Trond Sollied. “Hebben jullie ons zo zien voetballen onder andere trainers?”

Lierse had voor de wedstrijd op KV Mechelen nog uitzicht op de finale van PO II, maar na een kwartier stonden de geel-zwarte troepen al drie doelpunten in het krijt? Zaten de jongens van Trond Sollied dan toch al met hun hoofd bij vakantie?

“Het zou spijtig zijn dat ze tijdens de wedstrijd al met hun verlof bezig waren”, zegt Tomasz Radzinski. “Iedere match heeft belang en je speelt toch nog altijd voor de premies. Zo’n opendeurdag tegen de “vijand”, dat zou eigenlijk niet mogen.”

De Poolse Canadees maakte al snel de 3-1. “Met een lucky goal”, beseft Radzinski. “Daarna zijn we terug beginnen voetballen en speelden we misschien wel een van de beste matchen van ons seizoen. Bij momenten brachten we totaalvoetbal. Het was een spektakel met kansen aan beide zijden. Deze wedstrijd had gewoon op 7-6 kunnen eindigen.”

Radzinski speelde zelf een beresterke wedstrijd in Mechelen. En daar is de komst van Sollied niet vreemd aan. “In het begin was het nog zoeken naar de balans in het team en moest ik mee verdedigen. Nu kan ik me aanvallend meer uitleven.”

“Het is lang geleden dat we zoveel plezier beleefd hebben aan het voetbal. Heb jij Lierse zo zien voetballen onder andere trainers? We brengen nu fantastisch voetbal. Hij kan zijn visie perfect overbrengen. Met een paar echte versterkingen kunnen we volgend jaar mooie dingen laten zien. En liever drie of vier dure jongens dan acht of negen middelmatige spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties