Interview Hysén: "Club Brugge zou een hele mooie stap zijn"

Steurbaut Kersten
| 35 reacties
Hysén: "Club Brugge zou een hele mooie stap zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speurt op de transfermarkt naar een extra aanvaller. De 29-jarige Tobias Hysén van IFK Göteborg is één van de opties. Voetbalkrant.com belde de Zweed even op voor een reactie. “Een transfer naar België zou heel mooi zijn.”

Hysén kende een uitstekend seizoensbegin met zes doelpunten in acht wedstrijden. Bij een scoutingsopdracht voor de IJslandse verdediger Ragnar Sigurdsson verdween zijn naam ook in het blauw-zwarte notitieboekje.

Drie tot vier miljoen euro
“Ik heb geruchten opgevangen dat Club Brugge geïnteresseerd is”, zegt Hysén aan Voetbalkrant.com. “Maar persoonlijk is er nog geen contact geweest. Ook mijn manager heeft nog niets verteld over een contact met Club Brugge.”

De viervoudige Zweedse international staat echter wel open voor een transfer naar België. “Op dit moment heb ik er nog niet over nagedacht, maar een transfer naar Club Brugge zou een mooie stap vooruit zijn. Ik moet realistisch zijn. Ik ben al 29 jaar en zal nooit in de Italiaanse of Spaanse competitie voetballen, maar een transfer naar België, dat zou al heel mooi zijn.”

IFK Göteborg zal zijn goudklompje echter niet zomaar van de hand doen. Hysén heeft nog een contract tot eind 2013 en moet tussen de drie en vier miljoen euro opleveren. “Dat is toch veel geld voor iemand die bijna dertig jaar is”, stelt de Zweedse aanvaller vast.

“Als er een ploeg zich meldt bij de club, zullen we om de tafel gaan zitten. Zelf ga ik echter niet om een transfer vragen. Het is aan de club om mij erop attent te maken dat er interesse is. Dan zal ik zeggen hoe ik er tegenover sta en proberen we tot een oplossing te komen waar iedereen zich goed bij voelt.”

Wat voor soort speler mogen de Belgische fans bij een transfer verwachten? “Een slimme aanvaller”, onderstreept Hysén. “Ik was een snelle speler, maar door de ouderdom en enkele blessures heb ik geleerd om beter positie te kiezen en de verdediger in de rug te verrassen.”

“Scoren is mijn job”
“Een pluspunt is dat ik ook linksvoetig ben. Voor een tegenstander is dat altijd moeilijker om te verdedigen. Ze moeten anders denken en zich daarop instellen. Ik ken nu een mooie start, maar in 2009 scoorde ik ook al negen doelpunten in twaalf matchen. Ik rondde het seizoen toen af met achttien treffers. Scoren is mijn job.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties