Koster blijft trainer van Club Brugge

Steurbaut Kersten
| 202 reacties
Koster blijft trainer van Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat gewoon verder met Adrie Koster. Beide partijen bereikten dinsdagavond een akkoord over een verlengde samenwerking.

Adrie Koster zat de voorbije dagen meermaals om de tafel met het Brugse bestuur en bereikte dinsdagavond een overeenkomst om de lopende verbintenis voor één seizoen te respecteren.

De sportieve eindbalans van de Zeeuw was mager, maar Koster bracht wel goed voetbal, kan een goed imago voorleggen en heeft de steun van het Brugse publiek. Voor volgend seizoen ligt de lat echter hoger.

Club Brugge naar top 3 loodsen
“We moeten Club Brugge opnieuw in de top 3 van het Belgische voetbal brengen, met prestaties zoals tegen Anderlecht, Genk en Gent in de play-offs, maar dan constanter”, zegt General Manager Vincent Mannaert.

Club Brugge stapt volgend seizoen in een nieuw project met gepersonaliseerde spelersbegeleiding en linietrainers. “Deze nieuwe aanpak bij Club spreekt me enorm aan”, zegt Koster.

“Met veel oog voor de complexiteit van het moderne voetbal, daarom is die uitbreiding van de staf en omkadering zo belangrijk. Het moet leiden tot een hoger individueel rendement, wat het collectief ten goede komt.”

Er was lange tijd onzekerheid over de toekomst van Koster bij Club Brugge. “Maar met een goed gevoel zijn we er samen uitgeraakt”, vervolt Mannaert. “Club gelooft in de toegevoegde, complementaire waarde die Adrie Koster kan brengen in de vernieuwde werking.”

Nieuwe assistent
Koster krijgt volgend seizoen ook een nieuwe assistent aan zijn zijde. Rudi Verkempinck vervangt Peter Balette, die een andere functie binnen Club Brugge kan vervullen. De 44-jarige Verkempinck was in het verleden al trainer van Cercle Brugge, KV Mechelen en AA Gent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties