Wie promoveert naar de eerste klasse?

Bart De Wilde
| 46 reacties
Wie promoveert naar de eerste klasse?
Foto: © SC

Zondagmiddag om 16uur start de testwedstrijd tussen Waasland-Beveren en RAEC Bergen. De winnaar van het duel speelt volgend jaar in de Jupiler Pro League, de verliezer blijft in tweede klasse.

Zowel Waasland-Beveren en RAEC Bergen staan op 90 minuten van promotie naar de Belgische eerste klasse. Op het veld van Tubeke spelen beide ploegen hun 41ste wedstrijd van het seizoen.

Bergen heeft de ploeg om naar eerste klasse te gaan en heeft ook uitdrukkelijk zijn wil uitgesproken om te promoveren. Maar het moet daarvoor wel winnen tegen Waasland-Beveren. De Henegouwers speelden in de laatste vier duels tegen Waasland-Beveren twee keer gelijk en verloren twee keer.

De Henegouwers beschikken met Tim Matthys en Matumona Zola over aartsgevaarlijke flanken en voorin staat spits in bloedvorm, Jérémy Perbet. De huurling van Lokeren scoort aan de lopende band.

Waasland-Beveren
Waasland-Beveren kan in zijn eerste jaar als fusieploeg meteen de promotie naar eerste klasse afdwingen. Structuree en financieel beweert het bestuur klaar te zijn voor de promotie. Niets houdt de ploeg uit het Waasland dus tegen om vol voor die overwinning te gaan. De spelers en coach zakken met vertrouwen af naar Tubeke dankzij de laatste resultaten tegen Bergen.

Donderdag na de wedstrijd tepen Eupen gaven Kristof Snelders, Laurens Paulussen en Rachid Bourabia al aan dat ze klaar waren voor de testwedstrijd tegen Bergen. Zeker met het publiek achter hen. Op Eupen waren de supporters van Waasland-Beveren in groten getale aanwezig en ook op Tubeke zullen ze opnieuw van zich later horen.

Coach Dirk Geeraerd zei al tegen dat de supporters het verschil kunnen maken in de play-offs voor zijn ploeg.  De ploeg organiseert dan ook, ongeacht het resultaat, een groot volksfeest op de Grote markt in Beveren om de supporters te bedanken.

U kan de wedstrijd hier live volgen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties