El Shaarawy naar AC Milan

Melissa Maes
| 10 reacties
El Shaarawy naar AC Milan
Foto: © SC

Stephan El Shaarawy maakt de overstap naar AC Milan. Genoa bevestigde zondag de transfer van het achttienjarige supertalent.

AC Milan koopt de helft van Stephan El Shaarawy's transferrechten voor tien miljoen euro. "Ze hebben later de optie om de andere vijftig procent te kopen, maar als hij het daar goed doet is die helft natuurlijk duurder", vertelt Genoa-voorzitter Enrico Preziosi. "Ik had een bod van Milan niet verwacht, maar ik kon geen neen zeggen tegen deze deal."

Genoa krijgt als onderdeel van de transfer  de beschikking over de talentvolle Alexander Merkel. "Ik begrijp dat onze supporters zeer teleurgesteld zijn over het vertrek van El Shaarawy, maar ze moeten me geloven als ik zeg dat ik in het belang van de club heb gedacht. Dit was een type bod dat je niet kunt weigeren."

El Shaarawy speelde pas drie wedstrijden voor de hoofdmacht van Genoa, maar brak vorig seizoen door op huurbasis bij Serie B-club Padova. Ook maakte hij indruk in de Italiaanse -21 ploeg. El Shaarawy zal zijn contract bij AC Milan tekenen zodra hij zijn schoolexamens heeft afgerond, liet zijn zaakwaarnemer weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties