Bergen: retourtje tweede klasse of verrassen?

Fabian Morren
| 17 reacties
Bergen: retourtje tweede klasse of verrassen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen stootte vorig seizoen door naar eerste klasse na een slopende eindronde. Het komt niet zwaar versterkt aan de start van het nieuwe seizoen en de kern was al vrij smal. Het behoud in eerste klasse lijkt dan ook de enige prioriteit.

Doelman Werner moet de concurrentie aangaan met Berthelin. In het verdedigende compartiment werden Franquart en Pieterjan Monteyne gehaald, maar sterkhouder Sapina viel uit met een zware blessure.

Op het middenveld moeten Van Imschoot en Matthijs de ploeg doen draaien. Voor andere spelers, zoals Zola en nieuwkomer Bourabia, is het een vraagteken of ze in eerste klasse potten kunnen breken. Vooraan kent Bergen weinig luxe. Jarju vertrok, maar Ibou wordt geleend van Kortijk.

Van groot belang kan zijn wat er gebeurt met de gehuurde topschutter Perbet. Bergen wil hem graag houden, maar mogelijk blijft hij bij Lokeren, dat 500.000 euro wil voor hem.

Nog versterking?
Het lijkt allemaal wat weinig om voldoende gewapend te zijn voor eerste klasse. Maar trainer Van Wijk weet als geen ander wat het is om tegen de degradatie te spelen. Bovendien blijft de Nederlander hopen op nog extra versterking. Wie weet kunnen De Draken alsnog verrassen.

Prognose van de redactie: 16e

Geschreven door Maarten Verhoeven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties