Roda JC - Club Brugge onderbroken wegens rellen

Maarten Verhoeven
| 256 reacties

Club Brugge speelde 2-2 gelijk in Kerkrade. Na 35 minuten werd de match even stilgelegd wegens rellen.

Vleminckx miste in de openingsfase een penalty die hij zelf had afgedwongen. Vormer scoorde wel vanaf elf meter. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Ramzi schoot een strafschop over het doel en Refaelov kon in twee tijden wel scoren, ook al na een penalty. De Beule leek Roda naar de overwinning te schieten, maar dat was buiten Vleminckx gerekend.

De wedstrijd werd in de eerste helft ontsierd door relschoppers en de match werd even onderbroken. Club Brugge heeft verklaard zich te distantiëren van deze supporters en stelt alles in het werk om hen te identificeren en te straffen.

Club Brugge: Coosemans – Hoefkens, Donk (46’ Van Acker), Almebäck, Stenman (72’ Akpala) – Odjidja, Zimling, Vazquez – Meunier (60’ De Jonghe), Vleminckx, Refaelov

Doelpunten: 32’ Vormer (1-0), 67’ Refaelov (1-1), 85’ De Beule (2-1), 88’ Vleminckx (2-2)