KRC Genk-coach Wouter Vrancken ziet dat zijn spelers zin hebben en waarschuwt Club Brugge voor topper

KRC Genk-coach Wouter Vrancken ziet dat zijn spelers zin hebben en waarschuwt Club Brugge voor topper
Foto: © photonews

KRC Genk heeft woensdag met 4-0 verloren van Club Brugge. Een flinke domper, zeker gezien de goede vorm waarin de Limburgers zaten. Zondag wacht alweer een nieuw duel tegen blauw-zwart.

Coach Wouter Vrancken zag dat het niet goed was. Hij hield individuele gesprekken met zijn spelers. "Omdat je dan minder eenrichtingsverkeer krijgt dan in een groepsgesprek", begint hij bij Het Belang van Limburg.

"Ik voelde heel veel engagement bij de spelers, een groot besef ook dat we letterlijk achter de feiten hebben aangelopen. We wonnen geen duels, waren niet precies aan de bal en maakten te weinig runs."

"Uiteindelijk vielen de fysieke parameters nog mee, alleen moesten we meer langere en vermijdbare inspanningen doen, omdat we mekaar niet hielpen en zo nooit echt druk konden zetten", gaat Vrancken verder.

Hij weet dat zijn spelers het zondag beter moeten en willen doen. "Ik vind revanche een te negatief woord, omdat het vaak gelinkt wordt aan de tegenstrevers. We willen ons vooral herpakken als sportmannen, veel beter doen dan woensdag", waarschuwt hij Club.

Het spelsysteem waarmee hij speelt sinds de start van de play-offs, zal niet aangepast worden. "Ik vind niet dat je alles in de vuilbak moet kieperen na één slechte prestatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties