Van Puyvelde: "Jeugd warm maken voor ons project"

Van Puyvelde: "Jeugd warm maken voor ons project"
Foto: © SC

Bij Beerschot was het voorbije zomer tabula rasa. De nieuwe eigenaar Patrick Vanoppen stelde orde op zaken op het Kiel. In restaurant 'Den Ark' werd de nieuw ploeg en technische staf voorgesteld.

"Bij de overname werden enkele vaststellingen gedaan", zegt sportief directeur Chris Van Puyvelde. "Er was een gebrek aan een uniforme en vaste visie op de A-kern. Er was onvoldoende structuur bij de jeugdploegen, waardoor veel spelers naar "grotere" clubs verhuisden. Bovendien was er te weinig onderbouw en een gebrek aan opvolging van de subsidies. Zo bleef er geld gewoon liggen. Daarnaast was er te weinig medische begeleiding."

"Kortom, iedereen spuugde zijn gal en er was geen positief engagement binnen de club", oordeelt Van Puyvelde. "Na drie maanden van hard werken zijn er veel zaken veranderd. Er is nu wel een duidelijke visie op de A-kern. Die bestaat uit 22 à 23 spelers, aangevuld met enkele jonge stagiairs. Ons doel is om spelers te verkopen met winst. De Belgische competitie is de ideale tussenstap voor talenten. Buitenlandse jonge spelers of talenten komen bij ons in een pleeggezin terecht. Zo verblijven de Zuid-Afrikanen in een gezin met banden met de sportwereld in Antwerpen."

Scouting
"Stakke van den Buys heeft scoutingscel opgezet met een extra part-time scout en enkele functionele scouts die vele wedstrijden in Belgie en buuurlanden gaan zien. Dankzij de aankoop van 'Myscout'. Hiermee kan men willekeurige, volledige wedstrijden analyseren. Zo krijgen we een beter beeld en dus niet enkel analyses van makelaars, die enkel de beste wedstrijden van hun spelers opsturen. We werven ook nog functionele scouts voor België en de naburige landen."

Veranderingen in jeugdwerking
"Er is ook een hervorming van de basisjeugd, dit met behulp van het 'downtown-project' en de stad Antwerpen", gaat Van Puyvelde verder. "Marc Noe is het hoofd van de postformatie. Hij moet zorgen voor een betere doorstroom naar het eerste elftal. Met lokale partners hebben we ook het opsporen van talenten verbeterd. Zo organiseren we één keer per maand een tornooi in Wilrijk. De spelers die onze lokale partners aan ons tippen, bijvoorbeeld uit de vele straatvoetballer.

Jeugdspelers
De jeugdspelers zullen ook tips en advies van ervaren topspelers krijgen. Zo zetten Wamberto, Kovacs en Samir Beloufa zich in. Beloufa wil ervaring opdoen als trainer en bood zich aan bij Beerschot. Bovendien komt er een nieuw jeugdcomplex. We willen de jeugd warm maken voor het Beerschot-project omdat ze bewust kiezen voor de kwaliteit van onze opleiding."

Lees dinsdag: 
Reacties van Patrick Vanoppen en Jan Van Winckel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties