Vercauteren: "Dit is nog geen Europees voetbal"

Fabian Morren
| 53 reacties
Vercauteren: "Dit is nog geen Europees voetbal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk begint met veel vraagtekens en zonder versterking aan de belangrijke voorrondewedstrijd in de Champions League tegen Partizan Belgrado. "We moeten zoveel mogelijk afstand nemen", zegt trainer Frank Vercauteren.

"Europa is voor mij de poule spelen", verrast Vercauteren bij Click Racing. "Dit is Europa in de zin dat de tegenstander van een hoog niveau is. Maar Europees spelen in de voorronde vind ik niet echt Europees spelen. Dat is niet meer dan een poging tot."

"We zijn al heel blij dat we hier staan en dat we die wedstrijden mogen spelen, maar eigenlijk moeten we meer bereiken als we ambitie hebben om echt Europees te spelen."

Vercauteren leek niet helemaal tevreden na de winst in de Supercup tegen Standard. "Je moet rekening houden met de omstandigheden. We vielen al snel met tien en dan moet je al eens het tempo uit de wedstrijd halen. Al bij al vind ik dat we donderdag een goede prestatie hebben geleverd."

Wat verwacht de coach van de wedstrijd? "Ik verwacht een gesloten duel. Die heen en terug maakt toch dat er in de heenmatch altijd voorzichtiger wordt gespeeld. Wij moeten ook op onze hoede blijven, want tegendoelpunten wegen zwaar door. Dat betekent niet dat we niet zullen aanvallen of schrik hebben. Maar in de eerste wedstrijd krijg je berekend voetbal."

"Een goeie uitslag voor ons? Dat durf ik niet zeggen. We moeten eerst vooral de nul houden en dan zoveel mogelijk afstand nemen. Je weet dat je zelfs met een 2-0-voorsprong ginder nog altijd in de knoei kan geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties