EK -19: België uitgeschakeld

Maarten Verhoeven
| 10 reacties

De Jonge Duivels zijn gisteren uitgeschakeld op het EK -19 in Roemenië. Het speelde in zijn laatste wedstrijd 1-1 tegen Servië.

De Belgen moesten winnen om nog een kans te maken om door te stoten naar de halve finale. Maar de -19-jarigen kwamen al na zes minuten op achterstand tegen Servië. Lestienne kon in de eerste helft nog twee keer dreigen, maar besloot telkens naast.

Na rust was Thorgan Hazard de gevaarlijkste man bij de Belgen. Ook de broer van Eden Hazard kwam echter niet tot scoren. De verdiende gelijkmaker kwam er een kwartier voor het eindsignaal via Marnick Vermijl. Verder kwamen de Jonge Duivels niet meer.

Door dit gellijkspel eindigde België laatste in zijn groep met twee punten. Turkije won verrassend van groepswinnaar Spanje met 3-0, maar ook zij zijn uitgeschakeld.

België: Kaminski, Ngawa, De Bock, Vansteenkiste, Pietermaat, Vermijl, Vervaeke, Zennaro (82' Trompet), Van der Bruggen (65' Mpoku), Lestienne, T. Hazard, (62' Cerigioni).

Doelpunten: 6' Mrkela 0-1, 73' Vermijl 1-1.