'Voetbal in Wales is gedoemd'

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
'Voetbal in Wales is gedoemd'
Foto: © SC

Op de laatste FIFA-ranking wipte zelfs de Faroër Eilanden over Wales. Daardoor zit de Britse natie in de zesde en laatste pot van de WK-kwalificatie voor 2014.

Nochtans klom Wales van plaats 114 naar 112 op de FIFA-ranking maar de Faroër Eilanden deden nog beter en zo bereikte Wales een dieptepunt in zijn historie. Het is bij de WK-loting voor de kwalificaties van 2014 ingedeeld in groep zes met landen als Andorra en San Marino.

"Dit is hoever we gekomen zijn", zegt bondscoach Gary Speed (foto). "Het wordt een enorme opdracht om uit dit diepe dal te klimmen. Kwalificatie is niet ons eerste doel, we willen stijgen op die ranking."

Engeland staat op de zesde plaats, Ierland is 33ste, Schotland 61ste, Noord-Ierland 62ste en Wales dus 112de en laatste van de naties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Met Gareth Bale schikt Wales nochtans over één van de beste flankspelers ter wereld, maar of hij ooit actief zal zijn op een EK of WK is hoogst twijfelachtig. 

Positief is dat met Swansea komend seizoen voor het eerst sinds heel lang weer een Welshe club actief is in de Engelse Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties