Koster: "Zo kan je nooit een match winnen"

Nico Wieme
| 35 reacties
Koster: "Zo kan je nooit een match winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adrie Koster kon zijn collega Jan Ceulemans alleen maar bijtreden. Net als Sterke Jan had ook de Zeeuw een abominabel zwak Club in de eerste helft gezien. "We mochten blij zijn dat Westerlo niet op 0-1 kwam, want we hadden daar anders mooi staan kijken."

Adrie Koster stak niet onder stoelen of banken dat Club Brugge in de eerste helft tegen Westerlo ver onder zijn niveau speelde. "Dit was een heel slechte eerste periode. Ik heb niets van de match tegen Qarabag teruggezien. Geen tempo, geen beweging, geen druk naar voren. Zo kan je nooit een match winnen. Voor hetzelfde geld komt Westerlo op 0-1 en dan zouden we daar mooi staan koekeloeren hebben."

Over de tweede helft was de Zeeuw dan wel zeer tevreden. "Er was toen meer agressiviteit en met een gelukje komen we op voorsprong na een typisch doorzetten van Björn Vleminckx. De 2-0 komt er dan ook met een gelukje na die hakbal. Toen Westerlo ook nog met tien kwam te staan, werd het makkelijk. Ik heb dan een paar mooie momenten gezien."

Les

De les die Koster uit deze match wil trekken, is duidelijk. "De eerste helft heeft ons zeker weer met de voetjes op de grond gebracht. Dit moet een goede waarschuwing zijn. Zo kan het echt niet. Ik ben blij met de 5-0, want iedere ploeg wil op de openingsspeeldag wel zo'n resultaat boeken, maar er zijn nog veel werkpunten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties