Mbokani: "Ik wil de fans terug achter me krijgen"

Mbokani: "Ik wil de fans terug achter me krijgen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani is aan een charme-offensief begonnen. De aanvaller werd woensdagnamiddag met trots voorgesteld bij Anderlecht. Na omzwervingen bij Standard, Monaco en Wolfsburg beweert hij nu "thuisgekomen te zijn".

Mbokani zat er wat onwennig bij, geflankeerd door Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck. Toch lijkt hij honger te hebben. "Ik wilde terugkomen", aldus de 25-jarige spits. "Ik wil er alles aan doen om hier te slagen. Voor mij voelt het aan als thuiskomen. Dit is mijn thuis en dat ben ik nooit vergeten. Hier is alles voor mij begonnen."

Titel gestolen, nu één teruggeven
Mbokani weet echter ook dat de meningen van de supporters verdeeld zijn. Ze zijn immers nog steeds bepaalde zaken uit het verleden (de provocaties na de beenbreuk van Wasilewski) niet vergeten. "Ik wil me eerst en vooral excuseren voor dat gedrag. Ik ga er alles aan doen om me te rehabiliteren bij de supporters. Met goals en goede prestaties wil ik de fans weer achter mij krijgen."

Het lijkt inderdaad een meer volwassen 'Dieu' die voor ons zat in de perszaal van het Constant Vanden Stock-stadion. Eentje die getemd is door het vaderschap. "Ik ben verantwoordelijker geworden", aldus Mbokani. "Ik heb twee zoontjes (Dieumerci junior en David, nvdr.) en dat heeft veel veranderd. Dat moet ook als je voor kinderen zorgt."

Gisteren legde Mbokani fysieke testen af en die kwamen terug onder de noemer 'uitmuntend'. Tegen Lokeren zal hij waarschijnlijk nog niet speelgerechtigd zijn, maar hij lijkt klaar om Lukaku te gaan vervangen. "Fysiek voel ik me goed. Ik ben klaar om te spelen en ik wil hier titels pakken. Ik heb hier een titel gestolen met Standard, nu wil ik er teruggeven."

Jovanovic: beste van België
Bij Wolfsburg en Monaco liep het allemaal niet van een leien dakje. Hij speelde bitter weinig, maar is uit op sportieve revanche. "Ik heb ervaring opgedaan bij die clubs. Ik trainde en speelde met een paar heel goeie spelers zoals Diego (Braziliaanse aanvallende middenvelder van Wolfsburg, nvdr.). Dat heeft me vooruit geholpen."

Ondertussen is hij weer herenigd met zijn maatje van bij Standard: Milan Jovanovic. "Milan is gewoon de beste speler van België. Ik ben blij dat we weer samen zullen spelen. Daarbij, ik ken bijna iedereen van de spelerskern vrij goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties