Mertens: "Het zal niet bij deze ene kans blijven"

Fabian Morren
| 32 reacties
Mertens: "Het zal niet bij deze ene kans blijven"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dries Mertens krijgt vanavond tegen Slovenië zijn kans in het elftal van de Rode Duivels. "Ik kom om een basisplaats af te dwingen", klinkt het ambitieus.

Er is veel concurrentie op mijn positie, maar die jongens kunnen ook ergens anders spelen. Nu zijn er ook veel geblesseerden voor de flank natuurlijk. Je moet gewoon elke kans grijpen. Ik kom om een basisplaats af te dwingen, maar dat kan alleen als je het goed doet", zegt Mertens in de kranten.

Tegen Finland en Turkije viel Mertens goed in. "Ja, maar invallen is voor mij toch anders, omdat ik dat bij mijn club niet gewoon ben. Het ging wel goed tegen Turkije. Jammer dat die penalty niet benut werd na die fout op mij, want anders had ik echt een aandeel gehad in die wedstrijd."

"Ik heb niet het gevoel dat ik extra onder druk sta, omdat ik denk dat het toch niet bij deze ene kans zal blijven", benadrukt de speler van PSV. "Ik wil gewoon een goeie wedstrijd spelen. Ik probeer me altijd te tonen, ook op de trainingen. Als je kan laten zien dat je beter bent dan de anderen, kunnen je speelkansen alleen maar groter worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties