Robbie Keane rondt transfer LA Galaxy af

Tomas Taecke
| 0 reacties
Robbie Keane rondt transfer LA Galaxy af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Ierse aanvaller Robbie Keane gaat zijn geluk in de MLS zoeken. Hij verlaat Tottenham Hotspur en gaat in Los Angeles samen met Beckham bij LA Galaxy spelen.

De bij Tottenham overbodige Keane gaat zijn geluk in Amerika zoeken. Na lange onderhandelingen werd de overgang maandagavond afgerond. Robbie Keane bleek niet langer in de plannen van Tottenham-coach Harry Redknapp voor te komen.

Volgens de officiële website van de Spurs betaalde Galaxy 3,5 miljoen pond voor de 31-jarige centrumspits. Bij de onderhandelingen werd rekening gehouden met de regels die de MLS haar clubs oplegt; elk team mag slechts drie grootverdieners in de kleedkamer hebben. Met David Beckham, Landon Donovan en Juan Pablo Angel had de club uit Californië al drie goudhaantjes lopen, maar de laatste lijkt de club nu snel te zullen verlaten.

Robbie Keane kwam in zijn eerste periode voor de Spurs (2002-2008) 254 maal in actie. Met zijn 107 doelpunten was hij er de publiekslieveling. Keane verkastte voor 20 miljoen pond naar Liverpool maar keerde na een mislukt avontuur van zes maanden snel terug naar Londen. Onder Harry Redknapp kwam Keane vaak aan spelen toe, tot de komst van Rafael Van der Vaart roet in het eten strooide. Keane werd uitgeleend aan West Ham, waar hij ook al niet kon overtuigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties