Reactie Deschacht: "Klaar om plaats in te nemen"

Deschacht: "Klaar om plaats in te nemen"
Foto: © SC

Olivier Deschacht moest in de tweede helft opdraven na de rode kaart voor Samuel. Voor de blonde verdediger was het zijn heroptreden in de hoofdmacht van paars-wit.

Deschacht was dan ook gelukkig zichzelf weer voetballer te kunnen noemen. "Fantastisch, de eerste keer dat ik zonder pijn speel", glimlachte hij. "Dit is een overwinning voor mij." Toch was het niet allemaal goed. "Ik ben een beetje ongelukkig bij de eerste goal. Ik wou de bal in de tribune stampen, maar Dia gaat er mee aan de haal. Spijtig, maar dat gebeurt."

"Ik denk wel dat ik daarna heel veel duels gewonnen heb", zei Deschacht die voor de gelegenheid centraal moest spelen. "Ik kan die positie wel aan, maar ik ben nog altijd een linksachter. Mijn droom is om met Jovanovic op de linkerflank te spelen. Ik heb me vandaag ook bemoeid met de opbouw ja. Normaal is dat mijn job niet, maar ik wou mijn half foutje rechtzetten. Op het einde zat ik er wel door, maar dat is normaal. Ik ben klaar om mijn plaats op te eisen en de ploeg te helpen. Nu is het aan de trainer."

Deschacht zag ook een sterke Kabasele invallen, maar zette de jongeman ook meteen met zijn voetjes op de grond. "Hij heeft ons heel goed geholpen, maar op het einde moet hij ook iets intelligenter spelen. Op zo'n moment moet je niet beginnen dribbelen en de bal bijhouden. Doe dat als het 4-0 is. Op dat moment moet je efficiënt zijn, die bal moet in de zestien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties