Reactie Jacobs: "Naar goede gewoonte strafschop gemist"

Nico Wieme
| 31 reacties
Jacobs: "Naar goede gewoonte strafschop gemist"
Foto: © SC

Anderlecht sleepte in de slotminuut nog een punt uit de brand bij Club Brugge en daar kon Ariël Jacobs best mee leven. "Al bij al behalen we hier een verdiend punt."

Nico Wieme in Brugge

Ariël Jacobs begon met een algemene opmerking over de topper. "Toppers draaien vaak uit op een veldslag of een mindere match zonder winnaars. Deze topper toonde dat het ook anders kan. Het was een goede wedstrijd voor iedereen."

Daarna gaf de Anderlechtcoach zijn analyse van de match. "Wij zijn goed aan de match begonnen en kregen na vijf minuten al een eerste kans om te scoren. Die misser had echter geen invloed op ons spel. Anderlecht heeft mentale en fysieke frisheid getoond. Na de rust kwam Club wel beter in zijn spel, maar toen volgde het tweede kantelmoment. Naar goede gewoonte trapten we ook deze strafschop niet binnen."

Jacobs zag de match al op een brilscore eindigen. "Je denkt dat er niets meer zal gebeuren, maar dan viel plots toch die 1-0. Weer denk je dat het voorbij is, tot Milan Jovanovic ons alsnog een verdiend punt bezorgde."

De Diegemnaar kon allerminst lachen om de twee gemiste strafschoppen. "De laatste tijd komen gemiste elfmeters ons sportief en financieel duur te staan. Vorig seizoen was er de uitschakeling in de CL-voorronde door Partizan en de misser van Marcin Wasilewski in de zestiende finales van de Europa League tegen Ajax. Ik zal dan maar zwijgen over de misser op OHL tijdens de openingsspeeldag."

Transfers: twee halve

Tot slot kreeg Jacobs nog de vraag of hij op bijkomende versterking hoopt in de laatste dagen van de transferperiode. "We hebben blijkbaar al twee halve spelers gekocht. Misschien moet ik het bestuur nu vragen om er nog twee halve te kopen", toonde de Anderlechtcoach nog eens zijn cynische kant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties