Reactie Biglia: "Jova zei me van de bal over de grond te geven"

Biglia: "Jova zei me van de bal over de grond te geven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lucas Biglia is meer dan ooit de motor die dit Anderlecht voortdrijft. Kalm aan de bal, met de versnelling als het moet en dezer dagen ook beslissend in aanval.

Want de assist van Biglia op Gillet was echt wel een pareltje. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, verstuurde de Argentijn een bal over de grond. "Ik moet toegeven dat ik hem eerst ook wel in het pak wou gooien, maar Jovanovic kwam naar me toe om te zeggen dat niet te doen. Ik heb naar hem geluisterd en Gillet was de man die perfect naar doel liep", deed Biglia het verhaal van de 2-0.

Wat ook opvalt is dat Anderlecht steeds beter begint te spelen. Het niveau 90 minuten vasthouden lukt nog niet, maar bij vlagen komen er toch mooie combinaties. "De puzzelstukken beginnen in elkaar te vallen", bevestigt de middenvelder. "Dat is het werk van tijdens de week dat nu loont. Spijtig genoeg waren er de laatste weken heel wat spelers weg met internationale verplichtingen. Daardoor konden we niet trainen zoals het moest."

Nog een opvallende conclusie. Biglia speelt veel dichter bij de goal van de tegenstander dan vorig seizoen. "De trainer heeft me dat ook gezegd om te doen. Hij geeft me heel veel vertrouwen. Ik moet meer op de helft van de tegenstander spelen en dat is wel leuk. Ook dankzij het werk van Kljestan. Niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties