Zaterdag degradatietopper :"STVV voetbalt beter dan Westerlo"

Robby Morren
Robby Morren
| 19 reacties
Zaterdag degradatietopper :"STVV voetbalt beter dan Westerlo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na amper 6 speeldagen staat zaterdagavond met Westerlo - STVV al een heuse degradatietopper op het programma. Verliezen is voor geen van beide clubs een optie, zo lieten Reza en De Petter ons duidelijk verstaan.

Zowel Westerlo als Sint-Truiden telt na 6 wedstrijden één schamel punt. Het belang van dit duel kan moeilijk overschat worden want wie verliest blijft niet enkel met één punt achter maar krijgt ook mentaal een bijzonder zware klap te verwerken. 

Het hoeft niet gezegd dat de druk in beide kampen héél groot is en dat verliezen uit den boze is. Dat bevestigt ook Westerlo-middenvelder Steven De Petter

"We spelen thuis. We moeten deze wedstrijd gewoon winnen. Je kan het allemaal mooi verbloemen, maar we zijn gewoon verplicht om de drie punten te pakken. Ik zeg niet dat het zeker is dat we zullen winnen, maar ik ga er toch vanuit."

"Het wordt een kraker"
Toch zal Westerlo, dat deze competitie al een portie tegenslag te verwerken kreeg, een bijzonder taaie brok hebben aan Sint-Truiden. Aanvaller Reza is ervan overtuigd dat STVV beter voetbal speelt dan Westerlo. 

"Het zal alleszins een kraker worden tegen Westerlo. Wij voetballen toch wel iets beter dan zij. Het zal op kracht en op mentaliteit aankomen. We moeten sowieso vol voor de drie punten gaan. Een nieuwe coach betekent ook een beetje een nieuwe start. We trainen goed maar helaas heeft dat tegen Genk niet tot resultaat geleid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties