Interview Barda: "Slim van Mario Been"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Barda: "Slim van Mario Been"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Dat Barda in het eerste Champions League-duel tegen Valencia niet mocht starten, was voor hem een grote teleurstelling. Tegen Standard kwam hij wel aan de aftrap en bewees hij zijn waarde voor Racing Genk.

Of Barda teleurgesteld was toen hij niet mocht starten tegen Valencia? "Als je op de bank start, moet je gewoon teleurgesteld zijn. Ik ken geen spelers die blij zijn als ze niet mogen beginnen aan de wedstrijd. Als je dan speelt, moet je gewoon je kans grijpen."

Alle spelers nodig
Dat deed de sympathieke Israëliër afgelopen zondag tegen Standard. Hij scoorde eigenlijk twee doelpunten maar de eerste werd onterecht afgekeurd. Hij beseft dat trainer Been door het drukke programma zal moeten roteren. "We zullen alle spelers nodig hebben voor de vele matchen die elkaar opvolgen. Dat is zo met een team dat de ambitie heeft om alles te winnen."

Vertrouwen
Na een aarzelende competitiestart won Genk tegen STVV en Standard. "Door de goede resultaten gaat het vertrouwen stijgen maar we mogen ook niet met teveel vertrouwen aan een match beginnen wat dat is gevaarlijk. Vertrouwen is goed maar in een juiste dosering", aldus Barda.

Mario Been
We vroegen de aanvaller ook welke verschillen hij ervaart tussen Vercauteren en de nieuwe coach Been. "Met Been is het anders voetballen. Hij legt de nadruk veel meer op balbezit en laat ons minder snel diep spelen. Ik vind dat slim", oordeelt Barda. "Been veranderde wat moest veranderd worden maar we hebben nog een lange weg te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties