Reactie Peeters: "Kwalificatie is belangrijkste"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Peeters: "Kwalificatie is belangrijkste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle wist zich ondanks een dramatische wedstrijd toch te kwalificeren voor de achtste finales van de beker. Bob Peeters wil niet te lang stilstaan bij de manier waarop Cercle zich plaatste maar vooral zijn pijlen richten op de competitiewedstrijd komend weekend op Sclessin.

"Het was een zeer moeilijke wedstrijd voor ons", opent Peeters zijn betoog op de persbabbel.

"Ondanks alles probeer je de spelers scherp te zetten en hoop je van de eerste minuut veel druk en kansen te creëren. Dan zie je dat het bekerverhaal toch anders is dan een competitiewedstrijd", weet ook de Cercle-coach.

"We namen de wedstrijd te gemakkelijk op, al moet ik de Mechelaars feliciteren voor de hoge druk waarmee ze het ons lastig hebben gemaakt. Ze hebben alles in de strijd gegooid en ons een heel zware avond bezorgd".

"Over de strafschopfase kan ik weinig zeggen, maar bij de gele kaart van Reis zijn we in ieder geval goed weggekomen", weet ook Peeters. "Als je dan 1-0 voorkomt moet je de wedstrijd in principe rustig kunnen uitspelen, toch gaven we nog een huizenhoge kans weg in de slotminuut van de wedstrijd".

"De kwalificatie is bereikt en dat is uiteindelijk het enige doel in een bekerwedstrijd", is de Lierenaar toch tevreden. "Nu verlegt de concentratie zich meteen naar de wedstrijd op Standard, waar we ondanks de blessures een goed elftal zullen smeden om de Rouches te bekampen".

"Ik heb veel respect voor Racing Mechelen, dat over een sterk en uitgebalanceerd elftal beschikt", looft Peeters de tegenstander. "Ik hoop dat ze lang kunnen meestrijden voor de promotie", aldus Bob Peeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties