Van Der Bruggen: "Proberen als reekshoofd te eindigen"

Melissa Maes
| 2 reacties
Van Der Bruggen: "Proberen als reekshoofd te eindigen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nationale U19 heeft de openingsmatch van de eerste kwalificatieronde voor het EK vlot gewonnen van Wales. Hannes Van Der Bruggen is een tevreden aanvoerder na de 3-0 zege.

De Belgische  -19-ploeg is woensdagmiddag sterk begonnen aan de EK-campagne. Hannes Van Der Bruggen liet onze redactie weten hoe de match is verlopen in Slovenië.  “We waren zeer dominant.”

“We stonden snel 1-0 voor dankzij een knap afstandsschot van Thorgan Hazard. Tien minuten voor rust tikte Hazard ook zijn tweede doelpunt van de middag binnen. In de beginfase van de tweede helft hadden we het iets moeilijker, maar we kregen nog de 3-0 op het scorebord via Jordan Feltesse.”

Van Der Bruggen liep rond met de aanvoerdersband, hoe gaat de jonge AA Gent-speler met die verantwoordelijkheid om? “Het is heel leuk dat ik aanvoerder ben, maar ik zal zeker niet optreden als politieman. Ik grijp in wanneer dat nodig is, maar bij deze groep is dat niet echt nodig.”

Kan België zich probleemloos kwalificeren? “We mogen Slovenië en Schotland zeker niet onderschatten. We gaan wel proberen reekshoofd te worden zodat we niet meteen uitkomen tegen de grote voetballanden.”

Vrijdag spelen de jonge talenten tegen Slovenië. Maandag wacht alweer het duel tegen Schotland. Beide matchen worden om 16 uur afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties