Interview Koster: "Natuurlijk zal ik Stijnen begroeten"

Tomas Taecke
| 10 reacties
Koster: "Natuurlijk zal ik Stijnen begroeten"
Foto: © SC

Adrie Koster trekt zondag met Club Brugge naar Beerschot waar hij heel wat oude bekenden tegen het lijf zal lopen. Voor Club, dat even op een wolk leeft na de stuntzege in Portugal, wordt het opnieuw een loodzware uitwedstrijd tegen de supergemotiveerde Ratten.

De Stijn Stijnen-affaire indachtig wordt het een bijzondere wedstrijd voor blauw-zwart op het Kiel. Niet alleen Stijnen maar ook Peter Van der Heyden en assistent Jan Van Winckel hebben een Brugs verleden.

"Natuurlijk zal ik Stijn zondag begroeten", is Koster vergevingsgezind op de persconferentie. "Ik praat en denk niet graag na over het verleden. In de voetballerij gebeuren zaken waardoor spelers op een andere plaats opduiken, dat is inherent aan het voetbal".

"Met Jan Van Winckel heb ik nog steeds een uitstekende band", zegt Koster over de voormalige assistent-trainer van Club. "We spreken elkaar vaak en houden er een goed contact op na. Ik ga Jan nu niet bevragen over zijn Beerschot, we gaan net als bij elke wedstrijd gewoon van onze eigen sterkte uit", aldus een zelfverzekerde Club-coach.

Koster verwacht een gemotiveerd Beerschot aan de aftrap maar ziet daarin geen verschil met andere wedstrijden: "Als je met Club Brugge ergens over de vloer komt, kijk je altijd een dubbelgemotiveerde tegenstander in de ogen. Als topclub krijg je van elke opponent de volle weerstand, dat is niet bijzonder".

"Beerschot doet het bovendien allesbehalve slecht, ondanks het minieme puntenaantal", weet Koster. "Ze hebben een sterk middenveld en aanvallers die het doel weten staan. Beerschot mist wel de geschorste Losada, maar dan komt daar weer een andere sterke jongen opduiken. Ze hebben een brede kern en hebben altijd wel oplossingen voor handen", aldus Koster.

"We staan voor de uitdaging ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen", gaat de veldmeester verder. "Als we de rustperiode van 14 dagen met een zege kunnen aanvatten, zijn we echt uitermate gelukkig", zegt Koster over het intermezzo met de interlands.

Club Brugge verraste donderdag vriend en vijand door Europees vicekampioen Braga op eigen veld te grazen te nemen. "We hebben Braga in eigen huis in verlegenheid gebracht en gevoetbald voor wat we waard zijn", zegt de fiere trainer. "Ik denk niet dat zij een off-day hadden, we hebben initiatief genomen en hadden na de pauze het spel in handen".

"De drie Belgische zeges in Europa zijn geen toeval", weet Koster over de Europese drieklapper. "Er is heel wat kwaliteit en dat is nu omgezet in verbluffende resultaten. In het voetbal moet je geloven dat je verder kan komen, dat geldt op competitieniveau maar evenzeer voor onze Rode Duivels. "Als je dan een beetje het geluk aan je zijde hebt zoals gisteren, kan je heel wat bereiken", aldus een gelukkige Adrie Koster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties