Kompany helpt Manchester City mee aan winst

Sam Soetaers
| 8 reacties

Manchester City heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrent Manchester United. City klopte Aston Villa en is zo alleen leider in de Engelse Premier League.

Manchester City, dat speelde zonder de geblesseerde Sergio Agüero, bankzitter Edin Dzeko en de niet-geselecteerde Carlos Tévez, won makkelijk van Aston Villa en bleef al voor de elfde keer ongeslagen in de competitie.

De thuisploeg speelde geen schitterende eerste helft maar kond wel met een voorsprong de rust in. Balotelli werkte een hoekschop via een omhaal knap in doel. Meteen na rust verdubbelde Manchester City de score door een goal van Johnson.

Vijf minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld wanneer Kompany de 3-0 binnen kopte. Warnock kon na een oplettenheid in de City-defensie de 3-1 scoren, maar Milner legde met een schot de 4-1 eindstand vast.