Rapide Lebbeke terug zwart beest voor SV Voorde

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke terug zwart beest voor SV Voorde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net zoals vorige week bakte de thuisploeg er weinig van in de eerste helft maar domineerde de tweede. Voorde kwam vroeg op voorsprong en vergat die uit te diepen. Opnieuw mochten de bezoekers puntenloos huiswaarts.

Als een formule 1 schoot Rapide uit de startblokken. Via een afschamper op het been van Brecht Moreels kreeg Lendert Putteman de bal voor de voet maar Ben De Moor had een superreflex in huis (1’). Voorde reageerde onmiddellijk via Kenneth Asselman die de paal viseerde. Gert De Smet knalde de rebound over (4’). Even later had Kevin Kesteleyn weinig moeite met een te zwak schot van De Smet. Bram De Taeye stuurde Asselman diep en het bezoekende goudhaantje liet de netten trillen (9’). Bij Rapide was het pompen of verzuipen en de onzekerheid sloop in de ploeg die een 10-tal minuten nodig had om van de opdoffer te bekomen. Peter De Pauw zonderde Maarten Cooreman alleen af voor De Moor maar zijn schot was te zwak (18’). Op een verre knal van Soufiane Zahriou ging de bezoekende goalie goed plat (19’). Halfweg de periode kon Putteman niet hoog genoeg klimmen om een voorzet van Zahriou binnen te koppen. Raymon Deblander nam Kesteleyn van ver op de korrel (28’). Deblander bracht Sven Evrard in stelling maar die vlamde de open kans overhoeks naast (31’). Ook Michael Mannaerts miste de goede richting (37’), terwijl Cooreman een klutsbal naast de paal tipte (39’).

Opnieuw bracht de rust een ander Rapide op de mat. Toch had Voorde de eerste kans toen Jonas Verhaegen zich verslikte en Asselman uit een schuine hoek voorlangs besloot (51’). De Moor moest alles uit de kast halen om een loeier van Mannaerts uit de winkelhaak te boksen (56’). Ook Cooreman mikte naar de bovenhoek met een schot in de draai maar De Moor toonde zijn klasse (64’). Toen De Pauw een vrijschop naar doel pegelde kon De Moor niet klemmen en via enkele tussenstations bracht Putteman de bordjes in evenwicht (66’). Het ongeloof was nog niet van de bezoekende gezichten of Zahriou vlamde van op 25 meter de bal in de winkelhaak (68’). Even later was het bijna over en uit maar een knal van De Pauw vloog net naast de kruising. Aan de overzijde was Kesteleyn attent op een afvallend schot van Evrard (76’). Nadat Cooreman werd gestuit krulde Zahriou de vrije trap over de muur tegen de netten (80’). Rapide nu op rozen maar Voorde gaf zich nog niet gewonnen. Evrard verlengde een voorzet van Deblander aan de eerste paal naast (83’). In blessuretijd kapte Asselman zich vrij en zette de eindstand op het bord.

Volgende zondag gaat Rapide op bezoek bij Merelbeke. Voorde is dan gastheer in de derby tegen Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, J. Scheerlinckx, De Visscher, Verhaegen, Heyrman, D. Van Driessche, Putteman, De Pauw, Zahriou (89’ Vierbergen), Mannaerts, Cooreman.

SV Voorde: De Moor, Moreels (84’ Delplace), De Paepe, Leirens, Evrard, Deblander, De Swaef, De Smet (71’ Aissa), Guillemaere, Asselman, De Taeye.

Doelpunten:9’ Asselman 0-1; 66’ Putteman 1-1; 68’ en 80’ Zahriou 2-1 en 3-1; 91’ Asselman 3-2

Kaarten: geel: Scheerlinckx, Moreels, Mannaerts, Van Driessche, Verhaegen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties