Sollied: "Vergelijk al die Club-trainers met politiek"

Melissa Maes
| 139 reacties
Sollied: "Vergelijk al die Club-trainers met politiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagmiddag staat de topper Club Brugge – AA Gent op de affiche. Tijdens zijn wekelijkse persbabbel liet Trond Sollied weten dat het absoluut geen speciale match is. “We kunnen niet meer dan drie punten winnen of laten liggen.”

“Iedere wedstrijd is belangrijk. Al is die match tegen Club Brugge wel ideaal om punten te pakken in de strijd voor Europees voetbal. Als al mijn spelers doen wat ze moeten doen, dan hebben we veel kans om die wedstrijd te winnen”, zegt een ontspannen Trond Sollied.

Hoe schat de Noor de tegenstander in? “Ze hebben tal van nieuwe en goede spelers. Ondertussen hebben ze ook al de nodige tijd gehad om als groep beter te worden. Europees hebben ze nog niet verloren, al scheelde het soms niet veel. Dat wil zeggen dat ze mentaal sterk zijn.”

“Brugge heeft nu veel trainers rondlopen, maar ik geloof niet in die werking. Vergelijk het met politiek: het kleine Brussel telt negen burgemeesters, het grote New York één. Keep it simple.”

Wat zijn de sterke en zwakke punten van de tegenpartij? “Individueel hebben ze veel kwaliteiten, maar wij hebben die ook. De zwakke punten van hen vertel ik aan mijn spelers”, lacht Sollied.

Eerder deze week vertelde de AA Gent-trainer dat hij niet langer dan twee minuten ging praten over de tegenstander. “Zei ik twee minuten? Ik bedoelde niet meer dan vijf seconden. Ik focus me op wat ik wel kan doen in plaats van op wat ik niet kan doen. That’s wasted time.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties