Interview Trainer Rupel Boom: "Dit wordt een galamatch"

Trainer Rupel Boom: "Dit wordt een galamatch"
Foto: © SC

Rupel Boom, de enige overgebleven niet-eersteklasser in de beker - maakt vanavond zijn opwachting in het Constant Vanden Stock-stadion. De derdeklasser is vastbesloten om te genieten van dit unicum. "We gaan er een feest van maken", aldus trainer Johan Houben.

Wat verwachten jullie nu eigenlijk van deze match?
Voor ons betekent dit evenveel als een bekerfinale. We gaan proberen er een feest van te maken. We weten dat we weinig kans hebben, maar voor die 1 of 2% willen we toch tot het uiterste gaan.

Wie van je spelers heeft al een tripje naar Anderlecht mogen maken?
Jerry Poorters was er bij toen Lierse kampioen speelde en daarnaast heeft Bjorn Beyens ook wel eens op Anderlecht gespeeld. Voor de rest niemand, dus dit gaat voor de meeste van mijn jongens een grote belevenis worden.

Anderlecht verwacht 17.000 supporters.
Ik heb gezegd aan de spelers dat ze er van moeten genieten. Je weet nooit wat er nog in een voetbalcarrière gebeurt, maar voor velen gaat dit de laatste keer zijn dat ze voor zo'n publiek kunnen spelen en in dat stadion.

Je sprak over 1 of 2% kans dat jullie hebben. Misschien ligt jullie kans wel bij de onderschatting van Anderlecht en het feit dat ze reservespelers gaan opstellen.
Komaan, je moet realistisch blijven. Een officiële wedstrijd op Anderlecht dat momenteel zelfs Europees de pannen van het dak speelt? Nee, bij ons is er geen druk. De competitie is belangrijk, dit is gewoon een unieke ervaring. Maar in voetbal is er altijd een kans.

Wat brengt dit te weeg in de streek?
We spelen in een voetbalstad. Het bewijs? Er zijn dertig bussen die de verplaatsing maken naar Anderlecht, 450 jeugdspelers gaan mee... Na de degradatie van vorig seizoen is dit een serieuze opsteker. Het bewijs dat de club leeft.

Die match in Leuven, wat spookte er toen door je hoofd?
Als je 0-2 voorstaat bij de rust ga je natuurlijk nog een tandje bijsteken. Na de match was de reactie: 'En nu gaan we naar de stad'.

Ga jijzelf ook kunnen genieten?
Natuurlijk. We spelen een seizoen met ups en downs, maar dit wordt voor mij een galamatch. Het kan voor mij ook de laatste keer zijn dat ik op dat veld ga staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties