Interview Waarom hapert de Genkse motor?

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Waarom hapert de Genkse motor?
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk moet onder trainer Mario Been anders voetballen dan onder zijn voorganger Vercauteren. Wij vroegen doelman Köteles of het systeem van Been wel het juiste is.

Wat Genk woensdag tegen Lierse op de mat bracht, was allesbehalve goed te noemen. Mario Been hamert op de passing, de bal laten rondgaan en niet te veel lange ballen geven. De kracht van Genk vorig seizoen was net dat ze heel snel konden uitbreken en na drie passen aan het doel van de tegenstander stonden. De bal moet langs vele voeten passeren zodat de Lierse-verdediging woensdag telkens weer alle tijd had om zich te organiseren.

"Ik begrijp wat je bedoelt", knikt Köteles, "maar vorig jaar was het helemaal anders, toen konden wij op de counter spelen. Niemand verwachtte dat wij kampioen zouden worden en was het makkelijker. Nu kent iedereen ons en onze tegenstanders spelen meer verdedigend tegen ons want het is de kampioen die zich moet tonen."

"Genk zal nog mooi en aanvallend voetbal brengen"
Laszlo Köteles

Laszlo Köteles ziet het tactisch nog wel goed komen. "Onze coach wil volgens het Hollandse type voetballen en dat is niet slecht maar je moet dan weel heel accuraat spelen. De trainer is nog niet zo lang hier, wij moeten dat allemaal nog goed oppikken. Hopelijk gebeurt dat snel en dan denk ik dat we heel aanvallend en mooi voetbal zullen brengen."

Vechten voor elkaar
Dat het woensdag slecht was, weet Köteles zelf ook. "We moeten ons hier zo snel mogelijk over zetten en we moeten op het terrein voor elkaar vechten. We willen ons in Europa tonen. Vorig jaar hebben we tenslotte getoond dat we het kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties