Interview Na hattrick in Brugge: "Kevin heeft enorm veel potentie"

Fabian Morren
| 24 reacties
Na hattrick in Brugge: "Kevin heeft enorm veel potentie"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Om meerdere redenen was het een speciale avond voor Kevin De Bruyne in Brugge. Niet alleen scoorde hij zijn eerste doelpunten dit seizoen, hij maakte ook zijn allereerste hattrick ooit. "Toch vond ik de goal van Vossen de mooiste."

Fabian Morren in Brugge

Drie keer scoorde De Bruyne. Een klein overzichtje van hoe zijn doelpunten in het Jan Breydelstadion zaterdagavond tot stand kwamen:

0-1 na 1’: De Bruyne onderschept een foute pass van Vazquez, zet een één-twee op met Kennedy, kapt vervolgens Van Acker uit en schiet hoog in doel.

4-4 na 76’: Kevin De Bruyne weer met een schitterende actie. Hij kapt van Acker opnieuw uit en trapt de gelijkmaker hoog in het doel.

4-5 na 85’: Camus ziet De Bruyne goed vrij lopen en speelt perfect in de loop. Ook de lob van De Bruyne over Coosemans is perfect.

“Ik ben content”, aldus een bescheiden De Bruyne. “Het waren mijn eerste doelpunten van het seizoen en mijn allereerste hattrick ooit. Toch zijn de drie punten vandaag het belangrijkste. Ik vond trouwens het doelpunt van Jelle Vossen het mooiste, omdat dat er kwam na een mooie combinatie.”

"Kevin heeft nog aanwijzigingen nodig"
Mario Been

Ook Mario Been had de sterke prestatie van De Bruyne gezien, maar bleef opvallend kritisch. “Wij hebben zo’n jonge spelersgroep met zoveel potentie en kwaliteit. We moeten alleen de balans vinden. Het gaat dus niet alleen over fases waarin je de bal hebt, maar ook over fases waarin je de bal niet hebt. Als je een puntje van kritiek kunt hebben naar Kevin toe, dan is dat er wel eentje.”

De kritische noot van Been, die telkens terugkeert bij De Bruyne is opvallend. ”Je moet de betere spelers aanpakken”, zegt hij. “De Bruyne heeft ook nog aanwijzigingen nodig en niet enkel schouderklopjes. Dit is een jongen met enorm veel potentie, die je op de Belgische voetbalvelden maar weinig ziet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties