Interview Ehret: "Daum leeft in zijn eigen wereld"

Ehret: "Daum leeft in zijn eigen wereld"
Foto: © SC

Christophe Daum, de nieuwe coach van Club Brugge, was gedurende twee seizoenen de coach van Fabrice Ehret. De ex-Anderlecht-speler hangt een beeld op van een stugge man die vaak warm en koud blaast.

Daum is een ingewikkelde persoonlijkheid die hij nooit heeft kunnen doorgronden, vertelde Ehret aan onze redactie. "Hij heeft een heel aparte persoonlijkheid. Soms sprak hij uren met me, de volgende dag zei hij met moeite goeiedag. Hij leeft in zijn eigen wereld. Hij staat heel ver van zijn spelers af. Het is geen coach zoals de meesten. Hij kan heel streng zijn, maar vooral als hij een gebrek aan respect ondervindt."

Op voetbalgebied schetst hij een beeld van een verdedigend ingestelde coach. "Hij speelt dikwijls om geen doelpunten binnen te krijgen. Hij kan ook mooi voetbal appreciëren, maar dat is dan ook wel niet zijn eerste zorg."

Ehret kwam in Keulen aan toen de club nog in de Bundesliga 2 speelde. "Na dat eerste seizoen bij Köln zijn we gestegen", herinnert Ehret zich nog. "Ik heb twee jaar onder hem gewerkt. Toen ik aankwam, liet hij me duidelijk merken dat hij niet op mij rekende en dat er zelfs drie spelers waren die in de pikorde voor mij kwamen."

De relatie met Daum was in het begin dan ook moeilijk. "Het was niet zijn beslissing om mij te halen en dat liet hij merken. De eerste vier matchen zat ik dus ook niet bij de kern. Daarna zag hij op training dat ik de beste voor mijn positie was en heeft hij me er toch bij genomen. Sindsdien had ik mijn vaste plaats in de basis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties