"Duitsland en Spanje favoriet op EK"

Sam Soetaers
| 13 reacties
"Duitsland en Spanje favoriet op EK"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag speelt Duitsland in Hamburg een oefeninterland tegen Nederland. Franz Beckenbauer laat er geen twijfel over bestaan dat Duitsland op een hoger niveau speelt dan Nederland.

“Duitsland en Spanje zijn alle andere Europese landen mijlenver voor”, is Beckenbauer duidelijk. “Dus zijn ze voor mij ook de duidelijke favorieten voor het EK 2012.”

De Duitser vindt de huidige generatie even sterk als het team waarmee hij in 1990 in Italië de wereldbeker won. “Als ik naar de recente geschiedenis kijk, kan ik mij maar één Duitse nationale ploeg herinneren met evenveel potentieel: mijn wereldkampioenen van 1990.”

“Laat het duidelijk zijn: dit elftal van Löw heeft ons sinds het WK in Zuid-Afrika verwend met sprankelende teamprestaties. Daarin zit misschien wel de grootste groeimarge. In het verleden brak er paniek uit als Michael Ballack een keer uitviel.”

“In Zuid-Afrika ontstond een nieuwe ploeg en een nieuw bewustzijn. Intussen is zo goed als elke positie dubbel bezet. Het Duitsland van nu is weer net zo soeverein als de ploeg met Lothar Matthäus, Rudi Völler, Andreas Brehme, Jürgen Klinsmann en al die andere persoonlijkheden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties