Ajax herpakt zich in De Goffert, Twente morst met punten

Tomas Taecke

Ajax heeft een einde gemaakt aan een reeks teleurstellende resultaten in de Eredivisie. Op het veld van NEC wonnen de Amsterdammers met 0-3. Concurrent Twente bleef thuis op een 0-0-gelijkspel steken tegen Vitesse Arnhem.

Twee goals van Miralem Sulejmani hielpen Ajax vanmiddag aan een deugddoende zege op bezoek bij NEC. Debutant Klaassen - die dinsdag ook in Lyon zijn opwachting maakte - pikte in de slotfase ook zijn eerste goal in Ajax 1 mee (0-3).

Feyenoord had het niet onder de markt met laagvlieger RKC. Bij de rust keken de Rotterdammers na een goal van ten Voorde tegen een achterstand aan. Na de directe uitsluiting van Waalwijker Braber slaagde Feyenoord er toch nog in de wedstrijd te kantelen. Seizoensrevelatie Guidetti en Cabral bezorgden de bezoekers in het slotkwartier een nipte zege (1-2).

Ook ADO Den Haag had het niet onder de markt bij het laaggeklasseerde Excelsior. De Hagenezen keken na één minuut al tegen een achterstand aan. Op het uur maakte bezoeker Toornstra de vroege goal van Van Steensel ongedaan, maar verder dan een magere puntendeling op het veld van de rode lantaarn kwam ADO niet.

Twente ten slotte kon zich na winst van PSV, AZ en Ajax eigenlijk geen puntenverlies permitteren. Toch bleven de Tukkers thuis tegen subtopper Vitesse op een gelijkspel steken (0-0).