Interview Succes Buffalo's? "De magie tussen Sollied en Gent"

Melissa Maes
| 16 reacties
Succes Buffalo's? "De magie tussen Sollied en Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het valt niet te ontkennen, AA Gent heeft een sterke heenronde achter de rug. De Buffalo’s staan tweede met slechts drie punten minder dan leider Anderlecht. Is de club uit de Arteveldestad titelkandidaat?

Herman Vermeulen is sinds januari van dit jaar assistent-trainer bij Lierse, maar hij kent blauw-wit en Trond Sollied als zijn eigen broekzak. De ideale man dus om ons licht op te steken. Kan AA Gent voor het eerst in zijn geschiedenis kampioen spelen? “Niets is onmogelijk. Gent zit momenteel in poleposition.”

Vermeulen was al bijna vier jaar assistent-coach bij AA Gent toen Sollied er voor het eerst neerstreek in december 1998. “Die magie tussen Trond en Gent was er meteen. Het klikt goed tussen hem en voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie.”

“Het is niet verwonderlijk dat hij er nu voor de derde keer trainer is. Ten eerste ziet hij de stad Gent als zijn tweede thuis en ten tweede zit de timing nu goed. Er is een sterke spelersgroep aanwezig die Trond goed kan kneden.”

“Die spelersgroep is sterk omdat Trond niemand een voorkeursbehandeling geeft. Vandaar ook die geweldige bank. Hij houdt iedereen scherp en is altijd klaar en duidelijk tegen de spelers.”

“Geen gebruikshandleiding nodig om Sollied te begrijpen”
Vermeulen werkte van januari tot juni van dit jaar voor een tweede keer samen met Sollied bij Lierse. Wat voor iemand is de Noorse trainer? “Hij is een makkelijk persoon om mee te werken. Je hebt geen moeilijke gebruikshandleiding nodig om hem te begrijpen.”

“Daarnaast geeft hij de technische staf en de spelers de kans om een mening te geven. Maar Trond is zeker geen twijfelaar. Eenmaal hij een besluit heeft genomen, zal hij daar ook niet meer van afwijken.”

“Ik heb al veel van Trond geleerd. Zo heb ik de eenvoud van werken overgenomen. In het voetbal werk je altijd met een multiculturele groep en dan moet je zorgen dat alles duidelijk is voor iedereen. Dat kan alleen maar door te herhalen en op het veld te tonen wat je wil.”

Dus, is het AA Gent onder leiding van Sollied titelkandidaat? “Ze hebben zeker hun start niet gemist”, besluit Vermeulen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties